Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Истината за Телерик и първия милион на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Истината за Телерик и първия милион на
Коментари Харесай

И майката на Васил Терзиев кадър на ДС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Истината за " Телерик " и първия милион на Васил Терзиев с документи (видео)

Повече от месец претендентът за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев и татко му не дават отговор на апела на издателя на уеб страницата desebg.com Христо Христов да дадат достъп до кадровите досиета на дядото Васил и бащата - Александър

И майката на претендента за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев се оказа кадър на Държавна сигурност. Бивши чиновници на Държавна сигурност припомниха, че в това няма нищо необичайно, защото нормална процедура било да се сродяват десарски фрагменти. За това спомагали и изследванията до “девето коляно ” преди позволение за брак, изключително на скъпите фрагменти, които трябвало да порастват в кариерата.

Майката на Терзиев - Иглика Цекова Вельова, е била дълготраен кадър - офицер в отдел 06 на Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност. Всъщност това е осведомителният и изчерпателен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на Държавна сигурност и Министерство на вътрешните работи в страната.

Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръхсекретна и значима информация, до която не са допускани инцидентни лица, заяви някогашният началник на организацията по досиетата Методи Андреев пред БГНЕС. Той разгласи и че дядото на Васил по майчина линия Цеко Вельов Цеков е кадрови чиновник на Министерство на вътрешните работи - Видин.

Още преди формалната номинация на Терзиев за кандидат-кмет на София от ППДБ, “Труд news ” писа, че Александър Терзиев - бащата на Васил е бил офицер от Първо главно управление (на ДС), който е работил в посолството ни в Съединени американски щати под прикритие. От 1952 до 1976 година началник на Трето основно ръководство е Васил Терзиев - дядото на кандитат-кмета на София от ППДБ.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР